03
Jan

Save the date... zaterdag 13 april 2019

Op zaterdag 13 april 2019 is het 'Super Saturday' bij Unicornus! Deze dag is de laatste thuisronde van het seizoen 2018-2019. Voor jeugd en senioren belooft het een supergezellige dag te worden. De voorbereidingen zijn gestart, blijf ons volgen op website, FB, Twitter en Instagram!

images
14
Dec

Unicornus H1 stijgt boven zichzelf uit

Na een weekend rust mochten de mannen van Unicornus heren 1 weer aan de bak. Op zaterdag wachtte de koploper van de derde divisie: VC Allvo heren 1 uit Almere. Bij het inspelen bleek gelijk over hoeveel aanvalspower de tegenstander beschikte, maar daar was niet veel meer van te merken toen de wedstrijd eenmaal begon. Unicornus, onder leiding van coach Martin Reichardt, begon fel aan de wedstrijd en was niet van plan om zonder punten naar huis te keren. De mannen uit Almere waren verrast door dit goede spel, maar wisten aan het einde van de set toch nog heel dichtbij te komen. Na enkele mooie aanvallen van Thomas Botje ging de eerste set met 26-24 naar Unicornus. In de tweede set was het spelbeeld niet anders. Dankzij een goede servicepass onder leiding van libero Jan-Dirk Bergsma kon spelverdeler Eelco Hutten veel variatie in de aanval brengen. Aan Almeerse kant bleef de foutenlast te hoog, waardoor Unicornus langzaam een voorsprong op kon bouwen en ook de tweede set met 25-20 naar zich toetrok.

In de derde en vierde set leek Allvo eindelijk het lek boven te hebben. Met veel aanvalskracht gaven ze het Spakenburgse blok het nakijken en trokken ze derde en vierde set naar zich toe. Het beloofde een spannende laatste set te worden. Hierin wist Unicornus het goede gevoel uit de eerste twee sets weer terug te vinden. Een sterk begin zorgde voor een 4-1 voorsprong en deze voorsprong bleef gedurende de hele set intact. Uitblinker Thomas Botje was ook in de vijfde set weer goed voor de nodige punten, maar toch was er vooral sprake van een uitstekende teamprestatie. Met een 15-11 setwinst lukte het Unicornus om de (tot nu toe) beste wedstrijd van het seizoen te bekronen met een 3-2 overwinning.
Aankomende week staan er twee wedstrijden op het programma. Dinsdag is in de beker NVC uit Nieuwegein de tegenstander en vrijdag komt de nieuwe koploper in de competitie, Jonas Croonenburg uit Beverwijk, op bezoek in sporthal De Kuil.

UnicornusH1-NVC
28
Nov

Dames Unicornus eindelijk winst!

Na zes wedstrijden is er helaas nog niet gelukt een wedstrijd te winnen. Iedereen wil graag winnen en de meiden begrepen niet echt wat er aan de hand was. Natuurlijk missen ze twee vaste speelsters Wendy en Dorieke. Maar het er heerste ook wat onzekerheid bij de speelsters.
Na een goed team overleg met coach/ trainer Bob Dixon hebben de dames besloten gewoon lekker vrijuit te gaan volleyballen. En zichzelf niet te veel druk op te leggen.
En zo te zien vorige week zaterdag wierp dat zijn vruchten af! Er was een heerlijke rustige sfeer in het team. Ze waren er voor één doel lekker spelen!. En dat resulteerde tot 5 heel erg gewilde punten.
De eerste set wonnen de dames met 25-12. Mooie service series waren er te zien. En iedereen was zeer gefocust aan het spelen.
Set twee ging de dames even makkelijk af 25-11 was de prachtige eindstand.
Nu de o zo belangrijke derde set als ze die zouden winnen hadden ze hun eerste winst binnen. Heerlijk vrijuit weer met een paar mooie aanvallen hebben de dames ook deze set naar binnen gesleept.
En ook de vierde set hebben de dames lekker gespeeld. Eline begon de set met een mooie prikbal die ze neerlegde in het hart bij de tegenstander. Ook lag de pass erg lekker waardoor er op alle posities aangevallen kon worden, kortom een feestje om te zien.

Ook afgelopen vrijdag mochten de dames weer spelen. Ze speelden tegen een gemiddeld wat ouder team. Het spel ging steeds redelijk gelijk op maar Gemini pakte toch de eerste set met 20-25 Unicornus was vast beraden om punten te scoren maar ze kregen de bal moeilijk op de grond ook de tweede set verloren ze met 22-25
De derde set ging eigenlijk net zo de dames van Gemini zaten overal ondanks dat de pase en de service lekker lag bij Unicornus lukte het ze niet om te winnen. 22-25
De laatste set er moest nu iets gebeuren wilde ze nog één puntje scoren. Vol energie zijn ze de laatste set gestart. En niet zonder resultaat deze hebben ze toch naar binnen weten te slepen met 25-23

IMG-20181123-WA0009
24
Nov

Avondje Unicornus: Ups en downs

Afgelopen vrijdag kwamen de meeste teams van volleybalvereniging Unicornus in sporthal ‘de Kuil’ in actie. Zoals in elke thuisronde viel er veel te bekijken, en genieten!
De mooiste prestatie van de avond werd wel geleverd door meisjes C1. Ze verzekerden zich van de eerste plaats in de eindstand van de competitie door een solide overwinning op Switch uit Hooglanderveen.
Volgens regels van de Nevobo kan een team met dispensatie spelers (de jongens Stan en Brian) officieel geen kampioen worden.
Maar de meiden en jongens hebben wel laten zien dat ze met afstand de beste in hun klasse zijn. Na de kerst gaat het team treetje hoger spelen en zullen laten zien wat zij in hun mars hebben!

Meisjes C3 komen steeds beter in hun spel. Dat werd weer aangetoond door een mooie overwinning op Irene. Meisjes C4 moest haar meerdere erkennen in Keistad.

Dames 1 speelde een spannende wedstrijd tegen Gemini, maar kon het tegen hen niet bolwerken. Dat geldt in iets mindere mate ook voor het door blessures geplaagde dames 2. Zij worden al het hele seizoen op de been gehouden door twee invalsters uit jeugd, Marit en Noa, en niet zonder succes. Er wordt regelmatig gewonnen, en nu capituleerden ze pas in de vijfde set voor Forza uit Hoogland.

Dames 3 speelde een kansloze wedstrijd tegen Switch. Jeugd en jonkheid zijn ijdelheid, zegt de Prediker, maar daar was in deze wedstrijd niets van te merken. De jongedames uit Hooglanderveen waren de middelbare moeders aan de andere kant van het net op alle fronten de baas. Dan deden de jeugdige senioren van Unicornus het beter: dames 4 versloeg Sovoco uit Soest met 3-1. Dat de laatste set moest worden ingeleverd deed wel een beetje pijn, maar bijna halverwege de competitie doet het team nog volop mee in de strijd voor het kampioenschap.

Voor dames 5 werd het ook een leuke avond. Het team is de laatste jaren niet verwend met veel goede resultaten, maar het gaat steeds beter. Met veel strijdlust en inzet, met goed spelende spelverdelers, met harde smashes of slim geplaatste ballen van de aanvallers, onder luide aanmoedigingen vanaf de reservebank, werd
Allvo uit Almere aan de kant gezet. Uitslag 3-1.
Met sportieve groeten

Theo André
Wedstrijdsecretaris v.v. Unicornus

IMG-20181123-WA0007 (1)
14
Nov

Ruime overwinning Unicornus

Afgelopen vrijdag heeft het eerste heren team van Unicornus zijn tweede overwinning behaald. De eerste wedstrijd van het seizoen wonnen de volleybal heren ook, daarna lukte het een aantal wedstrijden op rij niet om deze met een overwinning af te sluiten. Dichtbij was Unicornus de voorlaatste uitwedstrijd al wel, die nipt met 3-2 verloren werd van Switch uit Hooglanderveen. Dit weekend wist Unicornus het goede spel van afgelopen week voort te zetten wat resulteerde in een 4-0 overwinning op eigen veld in sporthal de Kuil. Tegenstander was Zaanstad, die voorafgaande aan de wedstrijd de 4e plek innam op de ranglijst.
Unicornus begon de wedstrijd sterk en kwam al snel op een 10-3 voorsprong. Een time-out van de volleyballers uit Zaanstad volgde, maar leidde niet tot een verandering in het spelbeeld. Met name het goede pass-werk van Ricardo Westra, Bert Tammenga en Jan-Dirk Bergsma gaf spelverdeler Remco van den Berg goed de kans de aanvallers te vinden en zo weet de thuisploeg de eerste set met 25-17 te winnen. In de tweede set nam Unicornus ook snel een voorsprong en bleef het hele team goed en geconcentreerd spelen. Toch gaat het minder makkelijk dan de eerste set. Tegen het eind van de tweede set brengt coach Martin Reichardt Jurgen de Graaf en Eelco Hutten in. Ze vallen beiden sterk in en Unicornus weet ook de tweede set te winnen, dit keer met 25-22. Ook de twee volgende sets weet Unicornus te winnen, waarbij in de laatste set een 19-14 achterstand weggewerkt wordt en aan het eind van de set een score van 25-22 op het scorebord staat in het voordeel van Unicornus.
Uiteindelijk dus goede 4-0 overwinning tegen een ervaren team uit de derde divisie. Het gepromoveerde Unicornus lijkt zijn draai op dit niveau een beetje gevonden te hebben wat wellicht perspectief bied om de volgende wedstijd tegen Gemeni uit Hilversum met een positief resultaat af te sluiten. Deze wedstrijd staat op het programma voor vrijdag 23 november om 21.00 uur in sporthal de Kuil.

UnicornusH1-Zaanstad
19
Oct

Unicornus H1 komt net te kort tegen US

Eind vorig seizoen lukte het het eerste herenteam van volleybalvereniging Unicornus promotie naar de derde divisie veilig te stellen in de promotie/degradatie wedstrijden. Toen was al duidelijk dat het in de derde divisie een stuk lastiger zou worden om tot goede resultaten te komen. Gelukkig bleef het team intact en werd het zelfs versterkt door de terugkeer van Jurgen de Graaf, die na omzwervingen bij clubs in de regio weer terugkeerde bij Unicornus. In de eerste wedstrijd werd er nog verrassend gewonnen van Haarlem, maar daarna waren achtereenvolgens Keistad, Woerden en US H3 te sterk. Afgelopen vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen het tweede team van de Amsterdamse club US op het programma. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen, aangezien er tegen het mindere derde team al was verloren. Toch vond er in sporthal De Kuil een spannende wedstrijd plaats, waarin Unicornus pas na een vijfde set het onderspit moest delven.

Vooraf was niet al te veel bekend over de tegenstander, omdat deze net als veel andere tegenstanders de afgelopen jaren niet bij Unicornus in de divisie heeft gezeten. Bij het inspelen werd al wel duidelijk dat het hier om een team met de nodige volleybalervaring ging, waarvan veel spelers al behoorlijk wat jaren in de hogere divisies van het volleybal achter de rug hadden. Vooraf was het devies om vooral lange service series van de tegenpartij te voorkomen, iets dat in de afgelopen wedstrijden tot de nodige verloren sets had geleid. Dit lukte in de eerste set erg goed. Passer-lopers Jan-Dirk Bergsma en Ricardo Westra slaagden er samen met libero Bert Tammenga de servicepass goed te verzorgen. Hierdoor was het voor spelverdeler Remco v/d Berg goed mogelijk om variatie in de aanval te behouden en werd de service steeds relatief eenvoudig teruggehaald. Na een gelijk opgaand begin, konden de Spakenburgers een klein gaatje slaan naar 11-8. De spelers van US kwamen in de tweede helft van de set ook beter in hun spel, waardoor er een spannende eindfase ontstond. Mede dankzij goed aanvallend werk van Thomas Botje lukte het de heren van Unicornus de set met 26-24 naar zich toe te trekken.

Na deze eerste set bleken de Amsterdamse tegenstanders wel direct wakker geschud. Aan het begin van set 2 werd de druk op Unicornus verhoogd en lieten de bezoekers zich van een betere kant zien. Gedurende de hele set hield US een kleine voorsprong vast en zij wonnen deze met 25-21. De derde set is vaak een sleutelmoment in een wedstrijd die erom spant en dat was ook nu het geval. Unicornus schoot uit de startblokken, nam snel een 10-5 voorsprong, maar zag dat US vanaf dat moment het heft in handen nam. Van 10-5 voor ging het direct naar 10-12. Ook het inbrengen van spelverdeler Eelco Hutten en buitenaanvaller Jurgen de Graaf mocht niet meer baten. US stoomde door naar de setwinst met 25-17.

In set 4 lukte het Unicornus de controle weer enigszins terug te pakken. Er was iets meer rust in het spel, waardoor ook middenspelers Jaap Dwarshuis en Tjeert Knol meer in het spel betrokken konden worden. Samen met enkele goede blokkeeracties van Wouter Koelewijn, leidde dit tot een kleine voorsprong halverwege de set. Naar het einde toe werd ook deze set weer spannend, maar dankzij wederom goed aanvallend werk van Thomas Botje bracht Unicornus een 2-2 stand in sets op het bord, zij wonnen de set met 25-23. Helaas leek het erop dat na deze krachtsinspanning de tank bij de Unicornus-spelers leeg was. In de vijfde set keken de mannen van coach Martin Reichardt vanaf het begin tegen een achterstand van meerdere punten aan. Via 5-1 en 8-3 was de beslissende set met 15-9 voor US, dat zo met 3 van de 5 punten terug kon keren naar Amsterdam.

Donderdag staat de volgende wedstrijd van Unicornus Heren 1 op het programma. In Amstelveen is dan hekkensluiter SVU de tegenstander. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om niet al vroeg in het seizoen in de degradatiezone terecht te komen.

Unicornus H1 in actie
30
Sep

Rabobank Clubkascampagne 2018 #ckc2018

Unicornus doet mee aan de jaarlijkse clubkascampagne van de Rabobank Randmeren.
Op maandag 1 oktober wordt er naar ruim 12.000 leden van de Rabobank een e-mail met een stemcode verstuurd, met deze stemcode kunnen de leden stemmen op drie deelnemende clubs. De leden bepalen. Stemmen kan tot en met 12 oktober. En natuurlijk hopen we dat er veel stemmen op Unicornus worden uitgebracht! Elke stem is geld waard!

Geen code ontvangen?
Alleen klanten van Rabobank Randmeren kunnen lid zijn. Klanten zijn niet automatisch lid. Zij kunnen dit controleren in internetbankieren onder 'persoonlijke gegevens' of je lid bent en of het juiste e-mailadres vermeld staat.

Lid Rabobank Randmeren
Ben je lid van Rabobank Randmeren, maar ontving je geen code? Stuur een e-mail naar particulieren.randmeren@rabobank.nl met als onderwerp: 'Stemcode Clubkas Campagne'. Vermeld in deze e-mail jouw adresgegevens. Dan kijken we dit voor je na.

Geen lid Rabobank Randmeren
Ben je wel klant, maar nog geen lid van Rabobank Randmeren en wil je toch stemmen op jouw club? Stuur een e-mail naar particulieren.randmeren@rabobank.nl met als onderwerp: 'Maak mij lid en stuur mij een stemcode voor de Clubkas Campagne'. Vermeld alstublieft in deze e-mail ook jouw adresgegevens.

rabo
30
Apr

Promotie Unicornus HS 1 naar derde divisie!

In de reguliere volleybalcompetitie van Unicornus Heren 1 was de strijd om de tweede plaats het
tot het eind toe spannend. Deze plaats gaf namelijk recht op deelname aan promotiewedstrijden.
In dit geval: een promotie naar de derde divisie. Doordat Unicornus in de laatste
competitiewedstrijd knap wist te winnen van kampioen Switch met 3-1, eindigde Heren 1 op deze
felbegeerde tweede plaats. Met een bijna voltallige selectie werd zaterdag afgereisd naar sporthal
Aetsveld in Weesp voor de promotiewedstrijden!

Unicornus-SVU
Met veel supporters op de tribune begon Heren 1 aan de driekamp tegen SVU HS 1 en VV
Amsterdam HS 2. Unicornus had het voordeel dat deze teams al tegen elkaar hadden gespeeld,
waarbij SVU gewonnen had met 2-1.
Met deze voorkennis trad het team van trainer-coach Martin Reichardt aan. In de basis stonden
aanvoerder Jan Dirk Bergsma, Eelco Hutten, spelverdeler Remco van den Berg, Ricardo Westra,
Thomas Botje en Jaap Dwarshuis (beiden op mid). Daarnaast had de coach de beschikking over
Tjeert Knol, Bert Tammenga, Wouter Koelewijn en Freek van de Geest.

De strijd tegen SVU liep gelijk op, om elk punt werd fel gestreden. Wouter Koelewijn werd ingezet
als blokkeerder en aanvaller. Bij de tussenstand 20-20 nam Unicornus afstand door een goede smash
en een blok van Eelco Hutten. Uiteindelijk wist Unicornus de set met 25-23 te winnen.
In de tweede set leek team van SVU te merken dat het al vier sets gespeeld had. Unicornus maakte
vanaf het begin het verschil en liep zelfs uit naar 19-15. De pass van Jan Dirk Bergsma en Ricardo
Westra was op maat. Er werd goed geserveerd en lekker aangevallen. Unicornus won verdiend met
25-20 en kon zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen VV Amsterdam.

Unicornus – VV Amsterdam
In de eerste set kwam het spel van Unicornus niet goed uit de verf. Amsterdam begon erg sterk en
liep direct flink uit. Unicornus kwam aanvallend en verdedigend te kort. De set eindigde in 16-25
voor Amsterdam.
In de tweede set werd er gekozen voor een andere opzet. Eelco Hutten nam de spelverdeling over,
Wouter Koelewijn kwam de aanval versterken. VV Amsterdam was verrast door deze wijziging van
tactiek. Vanaf het begin waren de rollen omgedraaid: Unicornus had het initiatief. Mede dankzij
servicedruk van Thomas Botje en Jaap Dwarshuis won Unicornus uiteindelijk met duidelijke cijfers:
25-20.
En op dat moment was al duidelijk dat Unicornus de promovendus zou zijn, dankzij een beter
setquotiënt. Maar de beslissende derde set moest natuurlijk wel gespeeld worden! En
aangemoedigd door de meegereisde supporters wist Unicornus die set winnend af te sluiten met 15-
13. Nu kon het feestje echt beginnen!

Promotie naar de derde divisie is dus een feit! Iets wat in de historie van Unicornus nog niet vaak is
gebeurd. In thuishaven De Kuil werd na afloop van de wedstrijden nog een klein feestje gevierd. Dit
belooft voor volgend seizoen mooie volleybalwedstrijden in De Kuil!

IMG_5121
26
Apr

Heinen & Hopman kledingsponsor Unicornus Dames1

De volleybaldames uit Bunschoten zijn door sponsor Heinen & Hopman voorzien van nieuwe trainingspakken. Bij de presentatie van de nieuwe kleding was sponsor Eric van Dijk, rechts op de foto, aanwezig. Het eerste damesteam speelt in de eerste klasse en heeft zich met een mooie plek in de middenmoot goed weten te handhaven dit seizoen.Foto: Harald Pouwels Designs

P1190186
22
Apr

N5- team 2 ook kampioen!

Op zaterdag 21 april waren er maar liefst 4 kampioenen te huldigen bij de CMV-jeugd. Bij N3, N4 en N5 (team 1 en 2) kon de kampioensvlag gehesen worden. Een bewijs dat de jeugd van Unicornus op de goede weg is! Op de foto het team van N5-2. Gefeliciteerd Dyanne, Jisca, Dilayla, Jade, Sanne, Esmée en Whitney!

IMG-20180421-WA0008