Over Unicornus

Unicornus is een gezellige volleybalvereniging in Bunschoten-Spakenburg, met als thuisbasis De Kuil. De club is opgericht in 1967 en bestaat dus al meer dan 50 jaar.

Unicornus biedt voor ieder wat wils. Met drie damesteams, twee herenteams, twee recreantenteams, vijf jeugdteams en de mogelijkheid om op CMV niveau te spelen is er altijd een plek voor jou tussen onze ruim 120 leden. Onze competitieteams spelen in de vierde t/m eerste klasse, en bestaan uit leden die al jaren volleyballen en leden die dit seizoen zijn ingestroomd. De recreanten spelen eens in de maand op woensdag een recreantencompetitie in Amersfoort. Onze leden vormen de basis van de vereniging, samen bouwen we continu aan Unicornus. Onze leden helpen in de diverse commissies, als scheidsrechter, trainer of als zaalwacht. Vele handen maken licht werk!

De thuisbasis van onze vereniging is Sporthal De Kuil in Bunschoten-Spakenburg. Onze thuiswedstrijden voor de senioren vinden plaats op de vrijdagavond. Na de wedstrijden blijven we graag nog even hangen om onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd na te bespreken en het verdere weekend in te luiden in de sporthalbar. Sporthal De Kuil is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Redenen om bij Unicornus te volleyballen

  1. Volleybal is een veelzijdige sport: Goed voor je conditie, voor je souplesse en explosiviteit, je moet springen, passen, slaan, duiken, en je techniek is ook belangrijk.
  2. Volleybal is een teamsport, je moet elkaar in het spel betrekken, individuele acties worden niet op prijs gesteld, je hebt elkaar nodig.
  3. Volleybal is een relatief veilige sport, want er zit een net tussen jou en de tegenstander, geen contact betekent minder kans op blessures.
  4. Bij Unicornus kun je spelen op veel niveaus, mini’s en jeugd, en senioren dames en heren (van vierde tot eerste klasse).
  5. Kies bij Unicornus voor competitie- of recreatievolleybal. Je bent meestal wel in een team in te passen, maar kunt ook gezellig op dinsdagavond een potje spelen met onze recreanten.
  6. Unicornus speelt thuis in een mooie sporthal, kom maar eens op dinsdagavond kijken in ‘De Kuil’ en drink ook een glaasje in het gezellige sportcafé.
  7. Unicornus bestaat ruim vijftig jaar, en is zo langzamerhand een begrip in de Nederlandse volleybalcompetities.
  8. Bij Unicornus zorgen we ervoor dat jij plezier hebt in je sport!